Prima pagină D:News

Plamanii de porc vor fi transplantati la oameni

Redactia Descopera.ro | 02.08.2010 | ● Vizualizări: 698
Plamanii de porc vor fi transplantati la oameni     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta din Melbourne, Australia, au reusit sa mentina in viata si “respirand” plamanii unui porc, cu ajutorul unui ventilator si al unei pompe, in timp ce sangele uman circula prin ei.

Reusita a survenit numai dupa ce oamenii de stiinta au indepartat un fragment din ADN-ul porcin, ce determina incompatibilitatea organelor animalului cu sangele uman. Incercari anterioare de combinare a plamanilor de porc nemodificati, cu sangele omenesc au sfarsit abrupt, cu doi ani in urma, dupa ce cheaguri de sange s-au format aproape imediat, cauzand colapsarea organelor prin impiedicarea totala a traversarii lor de catre sange.

Ca urmare a experimentului, specialisii au estimat ca descoperirea ar putea conduce la primul transplant de organe intre animal si om, in mai putin de cinci ani. "Sangele uman a patruns in plamani fara oxigen si a iesit continandu-l, indeplinindu-se intocmai functia acestor organe. S-a dovedit ca plamanii functionau perfect si se comportau dupa cum ne asteptam. Este un avans semnificativ, comparativ cu experimentele performate in ulimii 20 de ani", a declarat dr Glenn Westall, coordonatorul studiul.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI: