Prima pagină D:News

Notebookurile de ultima generatie

Redactia Descopera.ro | 02.10.2010 | ● Vizualizări: 40
Notebookurile de ultima generatie     NVIDIA, nvidia optimus, placi grafice, computere, notebookuri, Asus + zoom
Galerie foto (1)

Liderul mondial in tehnologia de procesare vizuala, NVIDIA, a lansat astazi tehnologia Optimus, care promite sa aduca un progres major in evolutia notebook-urilor. Aceasta tehnologie alege automat placa video potrivita pentru aplicatiile rulate si, in functie de complexitatea datelor ce urmeaza a fi procesate, acestea sunt trimise fie catre unitatea de procesare vizuala discreta NVIDIA, fie catre procesorul grafic integrat Intel – oferind notebook-urilor performanta foarte buna, dar si o autonomie crescuta.

"Utilizatorii nu vor mai trebui sa aleaga daca doresc perfomanta ridicata sau autonomie mai mare," a declarat Rene Haas, general manager al diviziei de notebook-uri din cadrul NVIDIA. La fel cum masinile hibride aleg in timp real intre motorul electric si cel clasic, pe combustibil, pentru a-l folosi pe cel mai adecvat situatiei, tehnologia NVIDIA Optimus face acelasi lucru in cazul acceleratoarelor grafice. Tehnologia NVIDIA Optimus directioneaza informatia care urmeaza sa fie prelucrata catre procesorul cel mai potrivit grafic, din punct de vedere al eficientei, extinzand autonomia bateriei de pana la doua ori in comparatie cu sistemele configurate asemanator, dotate cu placi video discrete.

Placa video discreta NVIDIA intra in functiune in momentul in care este rulat un joc, este redat un material video sau sunt rulate aplicatii care pot accesa resursele unitatii de procesare video discrete. In momentul in care utilizatorul lucreaza cu aplicatii ce nu necesita procesare complexa (navigare pe net, email), placa discreta este dezactivata automat, iar placa video integrata ii ia locul.

Notebook-urile cu tehnologia NVIDIA Optimus vor fi disponibile in curand, startul fiind dat de ASUS cu modelele UL50Vf, N61Jv, N71Jv, N82Jv si U30Jc.

Citeste mai multe despre noua tehnologie pe go4it.

CITESTE SI: