Prima pagină D:News

“Crabzilla”, cel mai mare crab, continua sa creasca

Redactia Descopera.ro | 02.16.2010 | ● Vizualizări: 1705
“Crabzilla”, cel mai mare crab, continua sa creasca     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Masurand trei metri de la gheara unui membru pana la gheara celui opus, cel mai mare crab tinut in captivitate in Marea Britanie, “Crabzilla”, are corpul de marimea unei mingi de basket si ar putea trai pana la 100 de ani, moment in care anvergura picioarelor sale ar putea atinge 4.5 metri.

Artropodul, membru al speciei Macrocheira kaempferi, a fost prins de pescari in Oceanul Pacific si transportat in Marea Britanie, unde este expus publicului spre vizionare la Centrul National de Viata Marina din Birmingham.

Scos din mediul natural de viata, dupa cum se poate observa si in fotografii, animalul pare neajutorat si amortit, deoarece nu isi poate sustine membrele grele. Aflat in habitatul sau insa, la adancimi de 800 metri in apele reci ale oceanului, este un pradator redutabil.

Impresionantul specimen va mai fi pastrat in locatia curenta, ce i-a servit drept carantina, pana la finele lunii martie, moment in care va fi mutat la centrul de Viata Marina din Blankenberge, Belgia. Crabul-Paianjen Japonez, cum mai este numit, reprezinta cel mai mare membru al familiei artropodelor. "Crabzilla" se hraneste cu ajutorul membrelor frontale, care masoara, fiecare, cate 1.5 metri si sunt prevazute cu gheare impresionante.

Sursa: Questforarticle

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI