Muzica Heavy-Metal este cel mai bun insecticid

17 02. 2010, 07:00

Conform celor mai noi studii efectuate sub egida Entomological Society of America, gandacii urasc muzica rock si cantecele lui Rush Libaugh. Dar muzica care face ca insectele sa-si piarda cu adevarat mintile este nimic altceva decat o versiune muzicala a propriilor sunete mixate de specialisti. Gandacii au propriul rol bine stabilit in ecosistemul zonei, insa schimbarile climatice si activitatile umane au dus la cresterea fara precedent a populatiilor de insecte. Astfel, gandacii au inceput sa distruga pinii din speciile ponderosa, pynyon si lodgepole, si alti arbori importanti pentru ecosistem.

Pentru a combate insectele transformate in daunatori ai padurii, entomologii au selectat cele mai aspre, dizarmonioase si stridente piese muzicale din aria Heavy Metal. Noua combinatie muzicala cuprinde piese cantata de Guns & Roses, Queen, Rush Limbaugh, si bineinteles, mixajele cu propriile sunete ale gandacilor din genul Dendroctonus.
Dupa aceasta etapa echipele mixte de rangeri si entomologi au amplasat boxe in apropierea fragmentelor de padure infestate de gandaci. Combinatia de sunete are darul de a deranja procesele de hranire, imperechere si reproducere a gandacilor.
In cadrul noului proiect intitulat "Beetle Mania", cercetatorii au concluzionat ca stresul acustic nu va deranja doar ciclul normal de viata al gandacilor, ci va face ca insectele sa fie atat de stresate de sunetele insuportabile incat se vor ucide intre ele.

Sursa : DiscoveryNews

CITESTE SI :