“Doctoriile” din struguri: o noua industrie se naste in Franta

17 02. 2010, 08:00

Veniturile viilor au scazut in ultimii ani, ca urmare a reducerii consumului de alcool in Franta, astfel incat proprietarii podgoriilor isi indreapta atentia spre produse si piete alternative.

Peste doi ani, si una dintre practicile actuale, care sprijineau viticultura franceza - acordarea de subventii, din partea statului, producatorilor care transformau resturile de vin, de calitate inferioara, in alcool industrial - va fi sistata, in urma unei decizii a Uniunii Europene.

In aceste conditii, viticultorii cauta solutii de rezerva.

Una dintre optiuni este fabricarea unor medicamente si suplimente alimentare din struguri, utilizand in primul rand resturile ramase de la fabricarea vinului si care, pana acum, erau aruncate.

Firma Vitimed, de pilda, desfasoara cercetari pentru obtinerea de medicamente si suplimente alimentare din semintele si cojile boabelor de struguri; recent, ei au lansat pe piata un supliment avand la baza un extract de vin rosu, bogat in antioxidanti, si spera sa convinga si industria alimentara sa adauge acest extract unor produse precum iaurt sau bauturi.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: