Prima pagină D:News

Ramanem fara maimute?

Redactia Descopera.ro | 02.19.2010 | ● Vizualizări: 287
Ramanem fara maimute?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Trista concluzie a fost trasa de un grup de studiu alcatuit din prestigiosi zoologi specializati in studiul si protejarea diferitelor specii de maimute care mai traiesc pe Terra. Conform ultimelor rezultate si estimari, jumatate din efectivele tuturor maimutelor care mai supravietuiesc astazi, vor dispare in viitorul apropiat, daca nu se iau masuri severe de protectie.

Conform estimarilor, chiar si gorilele si cimpanzeii sunt in pericol iminent de disparitie, in timp ce populatiile de maimute din Asia de sud-est mai au doar 5% din efectivele de odinioara. In afara de distrugerea habitatelor si de traficul cu carne afumata de maimuta, cererile de pui de maimuta drept animale de companie, alaturi de cerintele medicinii traditionale chinezesti, reprezinta principalii factori negativi responsabili de apocalipsa maimutelor. Raportul Primates in Peril avertizeaza ca aproximativ 48% din cele 634 specii de maimute se afla in pericol.

Un numar de 25 dintre cele mai periclitate specii includ 5 specii de lemurieni din Madagascar, sase specii de maimute din Africa, 11 din Asia si 3 din America de Sud. Mai putin de 100 de lemurieni saritori mai traiesc in Madagascar, intr-o singura padure din nordul insulei.

In Vietnam si Cambodgia, 90% din giboni si languri au disparut deja. Langurul cu cap auriu, care mai vietuieste doar in insula Cat Ba din nordul Vietnamului, este intr-o situatie de-a dreptul tragica, deorece mai traieste un singur grup de 60-70 exemplare, restul maimutelor fiind ucise de chinezi pentru a face din trupurile lor medicamente, diverse leacuri si pastile. Aceeasi soarta o au si gibonii negri cu creasta din nord-estul Vietnamului care sunt vanati pentru carnea lor foarte cautata peste granita, in China vecina.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI :

Maimutele tanzaniene, pe cale de extinctie

Maimutele flamande ataca locuintele thailandezilor

Maimutelor le place Metallica

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI