Prima pagină D:News

S-a deschis sezonul de vanatoare la pitoni

Redactia Descopera.ro | 02.23.2010 | ● Vizualizări: 224
S-a deschis sezonul de vanatoare la pitoni     biologie, vanatoare, sarpe, piton, Everglades + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile cinegetice din statul american Florida au instituit, anul trecut, un sezon de vanatoare special, in intentia de a opri raspandirea pitonilor de mari dimensiuni, care au invadat, in ultimii ani, zonele mlastinoase si mai ales regiunea Everglades.

Acesti serpi apartin unei specii asiatice de pitoni si au ajuns in Everglades fie evandand din crescatorii, fie ca urmare a eliberarii lor de catre proprietarii care ii cumparasera ca animale de companie.

Achizitionati cand erau inca pui, acesti serpi ajung, in cativa ani, indeajuns de mari pentru a deveni nu doar stanjenitori, ci si periculosi pentru alte animale de casa si pentru copii - iar atunci, stapanii lor le dau drumul "in natura".

In Everglades, pitonii au gasit conditii foarte propice de hrana si reproducere; in consecinta, s-au inmultit alarmant, ajung la marimi impresionanate si afecteaza grav fauna locala.

Un raport recent a aratat ca, la ora actuala, exista cinci specii de serpi de mari dimensiuni care ar putea reprezenta o amenintare grava pentru fauna salbatica din Florida.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: