Prima pagină D:News

Rasul gunoier din Moscova

Redactia Descopera.ro | 02.23.2010 | ● Vizualizări: 339
Rasul gunoier din Moscova     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Daca Brasovul a devenit celebru la nivel mondial datorita ursilor care invadeaza locurile de depozitare a gunoaielor, iar Bucurestiul este perceput de multi drept capitala cainilor maidanezi, Moscova are propriile sale animale gunoiere. Conform observatiilor, din ce in ce mai multi rasi sunt atrasi de resturile alimentare aruncate de locuitorii capitalei ruse.

Ultimul incident de acest fel s-a petrecut in decursul acestei luni, cand Vitali Ratner, directorul Centrului pentru Reabilitarea Animalelor Salbatice, a anuntat ca a fost gasit un ras care se ascundea intr-un tomberon apartinand unei fabrici din nord-estul Moscovei.

Spre deosebire de confratii sai salbatici care coboara in oras sa vaneze ciori si pisici sau sa scormoneasca in gunoaie, rasul care dormea linistit in tomberon, evadase dintr-o gradina
zoologica particulara. Felina a fost prinsa cu ajutorul unui lasou de catre angajatii municipali, dupa ce locuitotii din apropiere au anuntat in prima instanta fortele de politie.

"Animalul s-a trezit brusc din somn, cand ne-am apropiat, dupa care a tasnit in viteza si s-a catarat intr-un copac. Am incercat sa-l tranchilizam, dar rasul si-a scos seringa infipta in laba inainte ca serul sa-si faca efectul. Am fost nevoiti sa-l prindem cu lasoul" incheie Vitali Ratner, care declara in continuare ca politia va cauta si amenda propietarii gradinii zoologice.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :