Prima pagină D:News

Ban – catelusa care mediteaza

Redactia Descopera.ro | 02.24.2010 | ● Vizualizări: 70
Ban – catelusa care mediteaza     caine, japonia, budism, shintoism, calugarita, meditatie, shiba-inu + zoom
Galerie foto (1)

O catelusa ce traieste in prefectura Ibaraki din Japonia si-a uimit stapanii care au observat comportamentul atipic al animalului lor de companie.

In fiecare dimineata, Ban, o femela din rasa shiba-inu, are ciudatul obicei de a iesi din casa la prima ora a diminetii, dupa care sare gardul proprietatii stapanilor sai si se aseaza pe marginea gardului intr-o postura de meditatie. Din acest moment, catelusa ramane nemiscata timp de cateva ore, in aceeasi pozitie, spre amuzamentul trecatorilor care sunt convinsi ca intr-una din vietile sale trecute, catelusa Ban a fost o calugarita budista sau shintoista, obisnuita cu sesiunile lungi de meditatie si interiorizare.

Stapanii catelusei budiste declara ca nu au invatat-o sau dresat-o in acest sens. Familia care o ingrijeste a crezut initial ca Ban este s-a plictisit de spatiul din casa si curte, cautand in consecinta noi spatii libere. Un specialist in comportamentul canin este de parere ca Ban nu vrea in mod neaparat sa mediteze, ci cauta mai drgraba un punct de unde sa observe cat mai bine teritoriul. Opinia sa este, totusi, combatuta de numerosii martori oculari care afirma ca simpatica catelusa adopta o postura corporala tipica meditatiei si sta cu ochii inchisi, ca si cum s-ar concentra.


Sursa: WeirdAsiaNews

CITESTE SI :