Un fost bataus a devenit artist, in urma unei hemoragii cerebrale (FOTO)

14 03. 2010, 00:00

McHugh, in varsta de 60 de ani, s-a aflat la un pas de moarte, dupa ce doua vase de sange i s-au spart in regiunea mielencefala (zona dorsala a creierului). Dar, dupa o saptamana de coma, barbatul s-a trezit cu o sete incontrolabila de a crea si a inceput sa scrie poezii, sa isi picteze peretii casei, sa sculpteze si sa graveze.



Doctorii sunt de parere ca subita pornire artistica este rezultatul alterarii creierului lui McHugh. Schimbarile din lobii temporali ai omului - responsabili cu intelegerea sensurilor - ar putea fi ceea ce l-a transformat dintr-un simplu muncitor intr-un artist pasionat.



Isi petrece zilnic 18 ore cu decorarea peretilor, a tavanelor si chiar a podelei locuintei sale. Pentru cineva care si-a trait o parte din tinerete in institutii de reeducare, este o transformare surprinzatoare. "Inainte, eram, intr-adevar, un om priceput la toate. Puteam repara orice, dar nu am pictat niciodata si nici nu am scris poezie", declara McHugh. In incercare de a impartasi fiorul pe care il simte, barbatul a deschis o galerie in Birkenheam, Merseyside, Marea Britanie, pentru ca artistii amatori bolnavi sa isi poata expune creatiile.



Cu ajutorul Consiliului de Servicii de Voluntariat din Birkenhead, al Centrului Neuro Support din Liverpool si al altor figuri comunitare, britanicul planuieste sa transforme o intreaga cladire de pe Market Street, din Birkenhead, intr-un centru creativ. "Peste 200 de picturi ale mele sunt deja prezentate si, cu ajutor, vreau sa ii incurajez si pe alti suferinzi cu dificultati sa isi faca publice manifestarile artistice", a mai spus Tommy McHugh.

Sursa: Dailymail

CITESTE SI: