Prima pagină D:News

Joaca de lut

Redactia Descopera.ro | 03.22.2010 | ● Vizualizări: 181
Joaca de lut     lut, joaca de lut, muzeul taranului roman, copii, proiecte pentru copii + zoom
Galerie foto (1)

Pana pe 5 iunie, Muzeul Taranului Roman ii invita pe cei mici sa descopere „Joaca de lut”. Acest Proiectul este initiat de Asociaţia Prietenii Muzeului Ţăranului Român şi Muzeul Ţăranului Român, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6, Bucureşti.

Ce se poate face cu o bucată de lut, mirosind a reavăn şi a soare, a pădure şi a văzduh? Educaţie prin joc! Sau, mai precis, ateliere de modelare a lutului realizate cu copii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani. Modelând lutul şi dând viaţă formelor din natură, copilul îi simte textura şi respiraţia, îi explorează posibilităţile şi îşi foloseşte creativitatea în armonie cu un mediu din ce în ce mai ignorat sau chiar agresat.

Satul vechi ştia să respire în ritmul naturii. Oraşul contemporan nici măcar nu mai ştie să semene iarba, care astazi se cumpără la metru pătrat. De aceea este important ca cei mici sa cunoasca tehnicile traditionale de stăpânire a lutului, în contextul avalanşei de materiale sintetice şi produse de folosinţă zilnică gata făcute.

Voluntari entuziasmaţi, cunoscători într'ale lutului precum artişti, ingineri, profesori, arhitecţi... iau din bucata de lut şi, cu ştiinţă şi joacă, dăruiesc din cunoştinţele şi timpul lor prietenilor mai mici. Iar in luna iunie, la sfarsitul proiectului are loc o expozitie, in cadrul careia îi dăm lutului ce-i al lui, adică un spaţiu verde, frumos, în care să se odihnească, sub ochii tuturor, obiectele ieşite din mâinile copiilor.

CITESTE SI: