Prima pagină D:News

"Ora Pamantului" 2010: Earth Hour in Romania

03.23.2010 | ● Vizualizări: 362
"Ora Pamantului" 2010: Earth Hour in Romania     Earth Hour, Ora Pamantului, lumina, electric, energie, poluare, ecologie, mediu, incalzire globala, schimbare climatica + zoom
Galerie foto (1)

Pentru a treia oara, Romania va participa, in acest an, la campania Earth Hour: sambata, 27 martie, incepand cu ora 20.30, suntem invitati sa dam planetei un ragaz de o ora, stingand luminile si aparatele electrice si reducand, astfel, consumul de energie si, implicit, poluarea.

La un an dupa debutul international al miscarii Earth Hour (2007),Romania s-a alaturat si ea campaniei: in 2008, in cateva orase afost intrerupt iluminatul public stradal si al unor cladiriimportante.

Opera Nationala din Bucuresti a fost primul edificiu public carea si-a stins luminile, timp de o ora, pentru a marca solidarizareacu "Ora Pamantului". Inceputul a fost, asadar, timid, darpromitator.

In anul urmator, 2009, Romania a participat la campanie in modoficial, iar amploarea manisfetarilor a fost mult mai mare: conformdatelor furnizate de Dispeceratul Energetic National, pe data de 28martie 2009, intre orele 20.30 si 21.30, 2 milioane de romani austins luminile in locuinte, iar numeroase cladiri publice (intrecare Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, PrimariaMunicipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta din capitala sipeste 30 de sedii si unitati de productie ale unor mari companii)au "oprit curentul" timp de o ora.Momentul a fost marcat si de un concert 100% unplugged al trupeiSistem, un eveniment organizat de AstroclubulBucuresti si o actiune a WWF, promotorul campaniei la nivel mondial.

Anul acesta, Ora Pamantului va fi sarbatorita inca si mai amplu. 27 de orase din Romaniasi-au anuntat deja, oficial, participarea, Earth Hour urmand a fimarcata de stingerea luminilor in numeroase cladiri publice sisedii ale unor companii din intrega tara.

Un eveniment special, organizat cu sprijinul lui Zoli Toth,solistul trupei Sistem si ambasadorul Earth Hour in Romania, va "dastralucire" evenimentului - chiar daca esenta acestuia estestingerea luminilor… pentru un ceas de "odihna" acordataTerrei.

CITESTE SI: