„Ora Pamantului” 2010: Earth Hour in Romania

23 03. 2010, 13:47

La un an dupa debutul international al miscarii Earth Hour (2007), Romania s-a alaturat si ea campaniei: in 2008, in cateva orase a fost intrerupt iluminatul public stradal si al unor cladiri importante.

Opera Nationala din Bucuresti a fost primul edificiu public care a si-a stins luminile, timp de o ora, pentru a marca solidarizarea cu "Ora Pamantului". Inceputul a fost, asadar, timid, dar promitator.

In anul urmator, 2009, Romania a participat la campanie in mod oficial, iar amploarea manisfetarilor a fost mult mai mare: conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National, pe data de 28 martie 2009, intre orele 20.30 si 21.30, 2 milioane de romani au stins luminile in locuinte, iar numeroase cladiri publice (intre care Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Primaria Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta din capitala si peste 30 de sedii si unitati de productie ale unor mari companii) au "oprit curentul" timp de o ora.

Momentul a fost marcat si de un concert 100% unplugged al trupei Sistem, un eveniment organizat de Astroclubul Bucuresti si o actiune a WWF, promotorul campaniei la nivel mondial.

Anul acesta, Ora Pamantului va fi sarbatorita inca si mai amplu. 27 de orase din Romania si-au anuntat deja, oficial, participarea, Earth Hour urmand a fi marcata de stingerea luminilor in numeroase cladiri publice si sedii ale unor companii din intrega tara.

Un eveniment special, organizat cu sprijinul lui Zoli Toth, solistul trupei Sistem si ambasadorul Earth Hour in Romania, va "da stralucire" evenimentului - chiar daca esenta acestuia este stingerea luminilor… pentru un ceas de "odihna" acordata Terrei.

CITESTE SI: