Prima pagină D:News

Biblia care a amanat moartea, vanduta la licitatie cu peste 100.000 de dolari

04.01.2010 | ● Vizualizări: 1003
Biblia care a amanat moartea, vanduta la licitatie cu peste 100.000 de dolari     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O biblie cu un cartus tras incastrat intre pagini – despre care se spune ca ar fi apartinut unui soldat neo-zeelandez din timpul Primului Razboi Mondial – este scoasa la licitatie, online, si va fi vanduta cu cel putin 100.000 de dolari.

Kelly Harris, din orasul Chrischurch, vinde "bijuteria" defamilie pe pagina de Internet Trade Me. Aceasta s-a aflat, candva,in posesia fratelui stra-stra-bunicului sau, caporalul WilliamHenry Pimm. Pimm a luptat ca soldat voluntar in Razboiul Bur si departea Frantei in Primul Razboi Mondial.

Conform lui Harris, povestea incastrarii glontului in biblie a fosttransmisa din generatie in generatie, in familia barbatului,dimpreuna cu sfanta carte. "Povestea spune ca fratelestra-stra-bunicului meu se ruga, inainte de lupta, tinand biblia lapiept. Din cate am inteles, tocmai o inchidea, atunci cand unglonte a intrat in ea, iar viata i-a fostsalvata. Pentru putin timp, totusi, deoarece a decedat 48 de oremai tarziu, din cauza ranilor de razboi", declara barbatul.

Biblia a fost un patrimoniu familial, recunoaste Harris, dar, cumel este singurul descendent si nu are copii, se declara bucuros sao poata vinde pentru un pret corect. S-a decis, asadar, sa ceara,in prima instanta, pentru carte, o suma reprezentand aproximativ1.000 de dolari pentru fiecare an, de cand glontul a fost tras, in1916. In urma cu cateva zile, suma oferita ajunsese deja la 100.199dolari. Harris detine documente care atesta serviciul militar al luiPimm, iar biblia este insotita de un pachet ce contine si restulposesiunilor predecesorului lui Harris.

Sursa: Stuff

CITESTESI:

Descopera lumea in care traiesti: