SPV400-Noul “Monstru” al armatei britanice

15 04. 2010, 13:38

"Vedeta" blindata pe patru roti, computerizata si echipata cu ultimele descoperiri din domeniul tehnicii militare britanice, poarta numele de SPV400 si, spre bucuria soldatilor englezi, va lua locul Land Rover-urilor de razboi, denumite in jargonul militarilor "sicrie mobile" din pricina protectiei slabe oferite in momentele riscante, cand vehicolele trec peste mine sau dispozitive explozive acidentale.

Pana in prezent, un numar de 37 de militari britanici au fost ucisi cand se aflau in masinile de teren Snatch Land Rover, iar acestea treceau peste mine. Situatia i-a determinat pe oficialii de la Londra sa investeasca in realizarea unui nou vehicol blindat care sa ofere protectie maxima pentru soldatii aflati in misiuni de patrulare.

Firma Supacat din orasul Devon a venit cu solutia sub forma blindatului SPV400 care, in conceptia producatorilor sai, va oferi "protectie si mobilitate fara egal in conditiile dure din Afghanistan. Este superior Humvee-ului american in toate domeniile de comparatie". Masina cantareste 7,5 tone, iar partea de dedesubt este construita in forma de V, pentru a respinge astfel forta exploziei, in momentul in care rotile vehicolului detoneaza o mina artizanala.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :