Prima pagină D:News

Europa face front comun impotriva Alzheimerului

Redactia Descopera.ro | 04.21.2010 | ● Vizualizări: 307
Europa face front comun impotriva Alzheimerului     europa, alzheimer, diagnostic, tratament, strategie + zoom
Galerie foto (1)

UE va finanta cu 2 mld de euro prima strategie comuna de combatere a bolilor neurodegenerative.

Pentru a da viata primului "Joint Programming Initiative on combating Neurodegenerative Diseases" (JPND), reprezentantii principalelor institute de cercetare care studiaza aceste patologii s-au reunit la Stockholm, la mijlocul lunii aprilie.

Initiativa este sustinuta de 24 de natiuni si are ca scop accelerarea intelegerii proceselor aflate la baza acestor maladii, in scopul dezvoltarii de noi metode de diagnostic, preventie si tratament. Europa va contribui la program cu circa doua miliarde de euro, care se adauga celor aproape 160 milioane de euro deja alocate pentru finantarea proiectelor cu privire la bolile neurodegenerative prevazute in cadrul celui de-al VII-a Program Cadru al UE.

Potrivit lui Máire Geoghegan-Quinn, comisar european pentru Cercetare, Inovatie si Stiinta, JPND este primul exemplu de program comun al Uniunii Europene menit a aborda la modul cel mai eficient posibil marile provocari sanitare, sociale, tehnologice si de mediu. O strategie de cercetare comuna ar trebui sa faciliteze accesul la resurse, contribuind astfel si la atingerea obiectivelor strategiei "Europa 2020".
Sursa: Galileo

CITESTE SI: