Home » D:News » Alzheimer – De la mama la fiu

Alzheimer – De la mama la fiu

Alzheimer – De la mama la fiu
Publicat: 14.11.2007
Transmiterea genetica a bolii lui Alzheimer urmeaza linia materna si nu cea paterna. Aceasta este noua ipoteza avansata de cercetatorii de la School of Medicine din New York

Faptul ca boala lui Alzheimer ar avea o baza genetica, adica s-ar transmite si ereditar este deja cunoscut. Noua este insa ipoteza conform careia transmiterea genetica s-ar face pe linie materna, o teorie cercetata amanuntit in cadrul unui studiu realizat de cercetatorii de la School of Medicine din cadrul New York University, publicat in Pnas (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Oamenii de stiinta au confruntat pentru prima oara metabolismul cerebral al unor subiecti sanatosi (si cu ereditate “sanatoasa”) cu cel al persoanelor cu parinti afectati de aceasta boala. Rezultatele preliminare au evidentiat la subiectii cu mama bolnava de Alzheimer o evidenta reducere a metabolismului glucidelor in mai multe arii cerebrale, printre care lobii temporali si partea posterioara a cortexului cingulat, ambele regiuni implicate in inmagazinarea si recuperarea de informatii, si asociate declinului cognitiv caracteristic maladiei.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase