„Depravarea femeilor atrage cutremurele” declara un fundamentalist iranian

21 04. 2010, 08:00

Iranul este una dintre tarile cele mai afectate de cutremure din intreaga lume, iar explicatiile clericului privind dinamica tectonicii din zona, urmeaza o predictie a Presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, care avertiza ca un cutremur poate lovi oricand capitala Teheran, cei aproximativ 12 milioane de locuitori ai acesteia urmand sa fie relocati in prealabil.

"Multe femei nu se imbraca cuviincios, duc tinerii barbati in ispite, le corup castitatea si imprastie adulterul in societate, ceea ce duce, incetul cu incetul, la cutremure. Prin urmare, cum altfel putem evita sa fim prinsi cu totii sub daramaturi? Nu exista alta solutie decat refugiul in religie si adaptarea vietii de zi cu zi la perceptele codurilor morale islamice. O autoritate divina mi-a spus ca trebuie sa avertizez oamenii pentru ca acestia sa se intorca spre credinta. Confruntarile de strada care au zguduit scena politica iraniana, nu mai tarziu de anul trecut, nu au fost altceva decat o reactie la actiunile gresite ale oamenilor. Daca in prezent un cutremur de pamant va lovi Teheranul, nimeni nu va putea indeparta aceasta calamitate decat Dumnezeu insusi, deci, sa nu-l dezamagim pe Dumnezeu", declara Hojatoleslam-ul Kazem Sedighi in cadrul rugaciunii de vineri 16 aprilie, anul curent.

Femeile din Republica Islamica Iran sunt obligate de lege sa iasa in public acoperite din cap pana in varful picioarelor, dar multe, in special adolescentele, ignora voit codurile stricte si poarta haine mulate si esarfe care le lasa parul la vedere. Pe de alta parte, seismologi de prestigiu international au avertizat, inca de acum 20 ani, ca exista riscul producerii unui cutremur care va distruge majoritatea cladirilor din Teheran. Unii experti au insistat chiar ca Iranul sa-si mute capitala intr-o zona mai putin afectata de activitatea seismica. Teheranul este asezat pe o falie seismica in lungime de 80 km, dar nu a suferit totusi cutremure majore din anul 1830 pana in prezent.

"Nu putem inventa un sistem care previne cutremurele, dar Dumnezeu a creat aceasta modalitate prin care se pot evita pacatele, oamenii vor ajunge sa se roage si sa caute iertarea, altfel vor plati si vor fi sacrificati", anunta intr-un comunicat oficial Sadeq Mahsooli, Ministrul Bunastarii si Securitatii Sociale .

Sursa: NewsYahoo

CITESTE SI :