Commando impotriva ucigasului de elefanti

02 05. 2010, 00:00

O forta de 15 persoane inarmate cutreiera imprejurimile rezervatiei forestiere Periyar din statul indian Kerala, pe urmele ucigasului in serie care isi vaneaza femele din propria specie. Un numar de 8 femele au fost ucise in decursul anului trecut, iar inca doua au fost gasite moarte, la inceputul acestei luni.

"Daca analizam rapoartele post-mortem ale femelelor ucise, precum si alte evidente descoperite de echipa noastra, ajungem inevitabil la concluzia ca omorurile au fost savarsite de un singur mascul. L-am identificat dupa « arma crimei ». Unul dintre coltii sai de fildes s-a fracturat intr-un unghi foarte ascutit, bucata ramasa actionand precum un pumnal foarte lung si taios, cu care masculul a strapuns trupurile femelelor.

Faptasul este un tanar mascul cu varsta cuprinsa intre 20-30 ani, iar inatimea sa la umeri atinge 2,74 m. Este un adevarat Jack Spintecatorul din lumea elefantilor", afirma directorul K.K. Srivastava, seful Departamentului pentru Natura din Kerala.

Oficialitatile declara ca vor incerca sa tranchilizeze elefantul, pentru a-i reteza coltul periculos. "Terenul din rezervatie este foarte dificil si accidentat. Odata ce elefantul este impuscat cu seringa tranchilizanta, va fugi panicat. Iar noi nu ne dorim sa moara in timpul operatiunii. Este foarte posibil ca agresivitatea sa sa se datoreze unei infectii dentare aparute in urma fracturarii coltului de fildes", declara in continuare directorul Srivastava.

In rezervatia Periyar traiesc circa 800 de elefanti, dar proportia sexelor este foarte dezechilibrata. Pentru fiecare mascul exista cate 79 de femele.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :