Prima pagină D:News

Nou tratament impotriva calvitiei

05.10.2010 | ● Vizualizări: 600
Nou tratament impotriva calvitiei     calvitie, terapie, transplant, regenerare, par + zoom
Galerie foto (1)

Medicina regenerativa le ofera o noua speranta celor care sufera de caderea parului.

Dupa aplicatii in stomatologie, ortopedie si medicina estetica,acum plasma imbogatita cu trombocite (Prp), un cocktail de factoride crestere, este utilizata si pentru revigorarea pletelor. Noultratament este pus la dispozitia pacientilor afectati de alopecieandrogenetica si calvitie in general de specialistii de la IstitutoDermopatico dell'Immacolata din Roma (Idi).

Este vorba despre prima structura sanitara acreditata in Europa sarecurga la aceasta abordare de medicina regenerativa, bazata peproprietatile factorilor de crestere prezenti in sangele uman. "Maimulte studii au evidentiat faptul ca la nivelul bulbului suntprezente celule stem doatate cu receptori pentru factorii decrestere. Intrucat Prp-ul este o sursa optima de factori decrestere, ne-am gandit s-o folosim pentru a stimula aceste celulestem", a comentat Gianfranco Schiavone, specialist in chirurgie plastica.

In Statele Unite si in Brazilia, aceasta abordare este dejautilizata ca terapie de sustinere in transplantul de par, iar rezultatele obtinutepana acum sunt incurajatoare: Prp-ul pare a favoriza o intarire afirelor de par transplantate. " Practic, tratamentul consta intr-oinjectie cu Prp si proteine din matricea extracelulara (ambeleprelevate de la pacientul respectiv), facuta dupa ce s-a stimulatpielea capului cu un soi de compresor prevazut cu mici ace. Aceastamanevra provoaca o abraziune locala, menita a favoriza activareatromobocitelor, primul factor reparator al organismului nostru", aexplicat Schiavone.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI: