Home » D:News » Nou tratament impotriva calvitiei

Nou tratament impotriva calvitiei

Nou tratament impotriva calvitiei
Publicat: 10.05.2010
Medicina regenerativa le ofera o noua speranta celor care sufera de caderea parului.

Dupa aplicatii in stomatologie, ortopedie si medicina estetica, acum plasma imbogatita cu trombocite (Prp), un cocktail de factori de crestere, este utilizata si pentru revigorarea pletelor. Noul tratament este pus la dispozitia pacientilor afectati de alopecie androgenetica si calvitie in general de specialistii de la Istituto Dermopatico dell’Immacolata din Roma (Idi).

Este vorba despre prima structura sanitara acreditata in Europa sa recurga la aceasta abordare de medicina regenerativa, bazata pe proprietatile factorilor de crestere prezenti in sangele uman. „Mai multe studii au evidentiat faptul ca la nivelul bulbului sunt prezente celule stem doatate cu receptori pentru factorii de crestere. Intrucat Prp-ul este o sursa optima de factori de crestere, ne-am gandit s-o folosim pentru a stimula aceste celule stem”, a comentat Gianfranco Schiavone, specialist in chirurgie plastica.

In Statele Unite si in Brazilia, aceasta abordare este deja utilizata ca terapie de sustinere in transplantul de par, iar rezultatele obtinute pana acum sunt incurajatoare: Prp-ul pare a favoriza o intarire a firelor de par transplantate. ” Practic, tratamentul consta intr-o injectie cu Prp si proteine din matricea extracelulara (ambele prelevate de la pacientul respectiv), facuta dupa ce s-a stimulat pielea capului cu un soi de compresor prevazut cu mici ace. Aceasta manevra provoaca o abraziune locala, menita a favoriza activarea tromobocitelor, primul factor reparator al organismului nostru”, a explicat Schiavone.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase