Hainele care ofera sprijin emotional

06 06. 2010, 00:00

Create in cadrul unui proiect artistic numit Wearable Absence, hainele sunt realizate din materiale textile care incorporeaza diferiti senzori wireless si sunt gandite pentru a-i ajuta pe cei ce le poarta sa suporte stresul vietii de zi cu zi.

Senzorii sunt conectati, printr-un smartphone, la o baza de date care analizeaza informatiile primite (de pilda, temperatura corpului, frecventa respiratiei si a batailor inimii, raspunsul galvanic al pielii) pentru a evalua starea de spirit a persoanei respective.

In functie de problema detectata, centrul de date trimite comenzi specifice catre arsenalul multimedia cu care sunt dotate hainele: difuzoare si panouri de afisaj cu LED-uri.

Acestea ofera purtatorului stresat un tratament adecvat, sub forma de sunete si imagini: mesaje de la prieteni sau membri ai familiei, muzica sau diferite sunete linistitoare.

Conceptul a fost creat de Barbara Layne de la Universitatea Concordia din Canada si Janis Jefferies de la Goldsmiths Digital Studios, Marea Britanie.

Sursa: BBC

CITESTE SI: