Prima pagină D:News

Vinerea suspansului cu STEPHEN KING

Redactia Descopera.ro | 06.10.2010 | ● Vizualizări: 136
Vinerea suspansului cu STEPHEN KING     stephen king, misery, shinning, it, horror, suspans, mistere, killer, fenomene paranormale. concurs + zoom
Galerie foto (2)

Incepand din data de 11 iunie, vreme de doua luni de zile, DESCOPERA.ro in colaborare cu Editura NEMIRA te invita sa iei parte la serialul de articole « Vinerea suspansului cu STEPHEN KING ». Afla care sunt temele reale care l-au inspirat pe maestrul suprem al genului horror si ai sansa de a castiga o colectie formata din cele mai bune romane marca Stephen King.

De pe 11 iunie pana pe 6 august, DESCOPERA.ro te invita saptamanal, in fiecare vineri, sa faci o incursiune in tenebrosul univers al lui Stephen King si sa descoperi franturile de realitate, temerile colective, psihozele si fenomenele bizare din viata de zi cu zi care au inspirat opera celebrului scriitor american.

Femei sadice si psihopate, un caz inedit de perceptie extrasenzoriala, minunea invierii in afara crestinismului, strigoii, posesiunile demonice, isteria in masa sau frica de apocalips - iata numai o parte a subiectelor ce vor fi tratate in acest nou serial de articole, care-ti propune o lectura in oglinda: citeste despre cazurile reale care au bantuit imaginarul colectiv al secolului XX, apoi vezi cum acestea au fost reinterpretate in cheie horror de Stephen King.

Revino in fiecare vineri pe DESCOPERA.ro, citeste articolul zilei, raspunde la o intrebare si ai sansa sa castigi o ampla colectie pusa la dispozitie de Editura NEMIRA, formata din cele mai bune romane Stephen King. Incepand cu 11 iunie, in fiecare vineri, NEMIRA iti ofera 3 romane King.

*

Despre Stephen King

Stephan King s-a nascut in Portland, Maine, in 1947 si este cel de-al doilea fiu al lui Donald si Nellie Ruth Pillsbury King. Cand avea doi ani, tatal sau si-a abandonat familia, astfel ca micul Stephen King a avut o copilarie grea, marcata de repetate mutari dintr-un oras in altul. Stephen King a indragit matineele anilor '50, unde se proiectau in special filme de groaza si SF.

In 1960, Stephen King l-a descoperit pe H.P. Lovecraft, care a avut o influenta decisiva asupra carierei sale. Acesta a fost momentul in care marele autor a inceput sa scrie povesti la o masina de scris careia ii lipsea tasta "N", pe care o vom intalni mai tarziu in Misery.

Intre 1962 si 1966 a frecventat Liceul Lisbon Falls, iar intre 1966 si 1970 a urmat cursurile Universitatii Maine din Orono. In aceasta perioada a lucrat la biblioteca facultatii si a publicat primele sale povestiri in revista Maine Campus, unde a tinut si o rubrica permanenta.

In iunie 1970 a obtinut licenta in literatura, un certificat de profesor de liceu si o diploma pentru elocutiune si arta dramatica. In 1971 s-a casatorit cu Tabitha Jane Spruce, viitoarea scriitoare si poeta T. King, cu care a avut trei copii. O vreme a trait intr-o rulota si a lucrat intr-o spalatorie industriala, apoi a devenit profesor de engleza la Hampden Academy, Maine.

In aceea perioada, Stephen King a dus o viata grea, plina de lipsuri, care-l va duce la alcoolism. A inceput sa scrie Carrie, dar fiindca romanul nu avansa deloc, l-a aruncat la gunoi. Sotia sa insa, care nu se indoia de talentul lui, a recuperat manuscrisul si l-a convins sa-l duca la bun sfarsit.

In 1973 declicul s-a produs: concernul editorial Doubleday a acceptat spre publicare Carrie, iar New American Library a cumparat drepturile editiei de buzunar cu suma record de 400 000 de dolari. In 1975 familia sa si-a cumparat prima casa la Bridgton, Maine, iar Stephen King a publicat Salem's Lot.

Din acest moment Stephen King isi va consacra viata exclusiv creatiei literare si, intr-o mai mica masura, productiei cinematografice. Aproape toate romanele lui au fost ecranizate. De asemenea, Stephen King acorda permisiunea studentilor la regie sa adapteze povestirile sale pentru suma simbolica de un dolar.

Stephen King a doborat toate recordurile de vanzare si a primit numeroase premii, printre care si prestigioasa Medalie pentru Contributii Deosebite in Domeniul Literaturii Americane oferita de National Book Foundation. In 2006 venitul sau anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari. Afla mai multe despre biografia lui King de aici

DESCOPERA lumea in care traiesti!