Prima pagină D:News

Barbatul care a salvat 160 de oameni de la sinucidere

Redactia Descopera.ro | 06.18.2010 | ● Vizualizări: 229
Barbatul care a salvat 160 de oameni de la sinucidere     sinucidere, sinucigasi, suicid, rata de sinucideri, stanca sinuciderii din Australia, inger pazitor, salvator, moarte + zoom
Galerie foto (1)

Don Ritchie traieste peste drum de – oricat de morbid ar suna acest lucru – o faimoasa “arena a sinuciderilor” din Australia: stanca denumita “Bresa”. Cei mai multi s-ar oripila si s-ar muta numaidecat in locul barbatului, dar Ritchie locuieste aici de 50 de ani si a indeplinit cu succes rolul de inger pazitor pentru aproximativ 160 de oameni, pe care i-a salvat de la suicid.

Care este secretul lui? Ritchie se trezeste in fiecare dimineata si se uita pe geam sa vada daca "sta cineva singur si foarte aproape de marginea prapastiei". In caz ca observa o astfel de scena, se duce catre respectivul individ si initiaza o conversatie. Don ii zambeste cald, il intreaba daca ar vrea sa vorbeasca cu cineva si il invita la el acasa pentru o ceasca de ceai. Uneori oamenii il insotesc. "Le ofer o alternativa. Actionez intotdeauna prietenos. Zambesc", sustine omul.

Casa lui Ritchie ar fi cu siguranta una dintre cele mai proaste afaceri pentru o agentie imobiliara. In fiecare saptamana, o persoana se sinucide la "Bresa". Aceasta este protejata numai de un gard mic, inalt de un metru, in ciuda legendarei reputatii pe care a capatat-o, inca din anii 1800 multi oameni luandu-si viata aici.

Dar fostul agent de asigurari de viata si sotia lui reusesc sa vada fateta pozitiva a situatiei. Ei nu se plang de aceste sinucideri ce au loc la numai cativa metri de casa lor, si vad in situatie o binecuvantare, pentru ca li se ofera foarte des oportunitatea de a ajuta oameni. Desigur, Ritchie nu are intotdeauna succes, iar uneori a trebuit chiar sa imobilizeze cateva persoane pentru ca acestea sa nu se arunce, in timp ce Moya, consoarta lui, suna la politie.

Ritchie are 84 de ani si si-a petrecut ultimul an incercand sa combata cancerul de care sufera. Dar, asa cum ar fi de asteptat de la un om care priveste des, in ochi, moartea altora, si le-o refuza, se pastreaza optimist: "Sper ca dupa ce nu voi mai fi eu, va aparea altcineva care sa imi ia locul", zice omul.

Sursa: Gawker

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: