India produce prima grenada non-toxica si 100% ecologica

23 06. 2010, 07:00

Pentru realizarea ineditei arme au fost folositi ardeti iuti din specia bhut jolokia, o specie intalnita in nord-estul Indiei devenita celebra dupa ce a intrat in Cartea Recordurilor drept specia cea mai iute de ardei de pe Terra. Ca sa faceti idee despre cat de tare ustura bhut jolokia, trebuie sa spus ca un ardei iute obisnuit are o iutime estimata la circa 2500 - 8000 de unitati pe scara Scoville. Un ardei iute indian are o iutime estimata la 1.040.000 unitati pe aceeasi scara valorica, suficient cat sa lase impresia unei arderi lente si dureroase pe un rug.



R.B. Srivastava, unul dintre liderii specialistilor din randul armatei indiene a explicat presei intregul mecanism: "Grenada pe baza de ardei iute este destinata, in special, scoaterii din ascunzatori a teroristilor fara a-i ucide sau a le produce rani grave. Fumul le va da inamicilor senzatia ca iau foc, nu vor mai putea respira, nici macar nu vor mai putea tine ochii deschisi. In plus, ganditi-va ca un spray bazat pe aceeasi formula ar putea fi oricand folosit de femeile aflate in situatia unor atacuri neprevazute din partea huliganilor".

Tehnologia nu a fost inca perfectata desi, de ceva timp, o grenada prototip a fost deja produsa. Conform datelor furnizate de guvernul indian, se pare ca arma va intra in productie de serie desi, asa cum sustin oficialii indieni, va mai dura ani buni pana cand tehnologia bazata pe ardei iute sa devina una comuna in India.

Sursa: AsiaWeirdNews

CITESTE Si: