Prima pagină D:News

Pentagonul a creat primul "Transformer" (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 07.02.2010 | ● Vizualizări: 433
Pentagonul a creat primul "Transformer" (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii de la Pentagon au facut primii pasi spre o noua generatie de automobile si avioane cu geometrie variabila, de tip “Transformers”, prin constuirea unui model robotizat capabil sa se impatureasca in diverse forme de tip origami.

Deocamdata, micul dispozitiv robotizat - gros de numai o jumatate de milimetru, doar cu putin mai mult decat o coala de hartie - se modeleaza doar in forma unei barci si a unui aeroplan, asemenea celor facute de copii. Totusi, se anticipeaza ca, in viitor, aceasta tehnologie va fi intrebuintata in construirea de autoturisme si avioane la scara reala, capabile sa se metamorfozeze in miscare. In plan intra si diverse modele de roboti, capabili sa se "scurga", precum mercurul, prin diferite brese neincapatoare, precum si uniforme militare multifunctionale, adaptabile diferitelor medii. Proiectul a fost lansat de Pentagon in 2007, in colaborare cu Harvard si Institutul de Tehnologie Massachusetts.

Masinaria rezultata consta intr-un strat de mici panouri rigide si "articulatii" din elastomer, imbinate cu folii subtiri de servomotoare si piese electronice flexibile. Materialul demonstrativ contine 25 de servomotoare in total, divizate in cinci grupuri. Articularea intr-o anumita forma este declansata de actionarea grupurilor potrivite de servomotoare alocate fiecarui program. In prima faza, tehnologia va putea fi folosita de soldati sau de ingineri, in diferite misiuni sau proiecte, care necesita adaptare la mediu. De asemenea, articolele vestimentare s-ar putea numara printre primele produse adresate publicului care vor beneficia de noua tehnologie.

Sursa: Telegraph

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: