O “adulterina” risca sa fie ucisa cu pietre

09 07. 2010, 12:42

Grupul afirma ca Sakineh Mohammadi Ashtiani, mama a doi copii, risca sa fie ucisa intr-un mod barbar, dupa ce apelurile sale la clementa au fost ignorate.
In luna mai a anului 2006, un tribunal din provincia Azerbaijanului de Est a gasit-o pe Sakineh Mohammadi Ashtiani vinovata de "relatii dubioase cu doi barbati, la scurt timp dupa decesul sotului ei". In acel moment d-na Ashtiani a fost condamnata la 99 de lovituri de bici. Femeia, in varsta de 43 de ani, se afla in regim de detentie din anul 2006 pana in prezent.

Cu toate acestea, in luna septembrie a anului trecut, in timpul procesului in care era judecat ucigasul sotului sau, un alt tribunal a redeschis cazul de adulter in care era invinuita femeia, pe motiv ca au aparut probe noi, conform carora Sakineh Mohammadi Ashtiani ar fi avut relatii adulterine cu cei doi barbati, inainte de moartea sotului.


Conform interpretarii stricte a legilor islamice din Iran, actele sexuale inainte de casatorie sunt pedepsite cu 100 de lovituri de bici, dar femeile casatorite care au savarsit adulter sunt condamnate la uciderea cu pietre.

In ciuda faptului ca a retras plangerea in care declara ca a fost fortata sa dea unele declaratii, d-na Ashtiani a fost invinuita de "adulter in perioada casatoriei" si a primit sentinta de moarte prin aruncare de pietre pana cand corpul ei nu va mai misca.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :