Prima pagină D:News

Melcii sunt patrioti redutabili

Redactia Descopera.ro | 08.04.2010 | ● Vizualizări: 119
Melcii sunt patrioti redutabili     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un cercetator amator, in varsta de 69 de ani, a facut descoperirea vietii sale, cand a demonstrat, in premiera mondiala, ca banalii melci de gradina au nostalgia locurilor unde s-au nascut.

Totul a inceput cu un incident obisnuit in lumea gradinaritului. O britanica pe nume Ruth Brooks a ajuns exasperata de melcii din gradina proprie, care incepusera sa-i devoreze fara mila culturile de salata verde, petunii si fasole. Neavand inima de a-i ucide, femeia a colectat melcii buclucasi, transportandu-i pe un camp de la marginea localitatii.

Inainte de aceasta manevra, Ruth Brooks a luat legatura cu Dr. David Hodgson din cadrul Universitatii Exeter, precum si cu o echipa a BBC Radio 4's Material World Programme, care intentionau sa faca un studiu destinat sa lamureasca daca melcii sunt animale teritoriale sau vagabondeaza in cautarea celor mai bune conditii de viata.

Spre surprinderea tuturor, melcii care fusesera marcati in prealabil pentru a putea fi urmariti mai usor, s-au intors cu totii in gradina unde vazusera lumina zilei.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI: