Prima pagină D:News

PARANORMAL! 22 de fotografii controversate cu fantome

Redactia Descopera.ro | 08.05.2010 | ● Vizualizări: 10253
22 de fotografii controversate cu spirite si fantome     spirit, spirite, spiritism, fantome, duhuri, fenomene paranormale, William Hope, Harry Price, Sir Arthur Conan Doyle + zoom
Galerie foto (23)

Recent, mostenitorii unui celebru vanator de fantome din Marea Britanie au dat mass media o serie de 22 de fotografii paranormale in care protagonistii apar impreuna cu spiritele si fantomele rudelor sau prietenilor morti. O controversa veche de peste 100 de ani este pe cale sa reizbucneasca.

William Hope (1863 - 1933), initiat in numeroase grupuri ocultiste din Anglia, printre care si celebrul Cerc Crewe, a fost un pionier al asa numitei « spirit photography » - un domeniu al cercetatorilor fenomenelor paranormale care se ocupa cu fotografierea spiritelor si fantomelor.

Pe cand era tanar, Hope a lucrat ca dulgher, insa a devenit cunoscut printre toti entuziastii fenomenelor paranormale (mult mai multi spre sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX, decat astazi), gratie abilitatii sale neobisnuite de a fotografia spiritele celor morti - multi ocultisti afirmand ca englezul este, in fapt, primul om care a realizat acest lucru.

Hope a devenit liderul Cercului Crewe, format din ocultisti si persoane pasionate de spiritism, in randul caruia l-a initiat si pe bunul sau prieten Sir Arthur Conan Doyle, nimeni altul decat marele scriitor de romane politiste si creatorul celebrului personaj Sherlock Holmes.

Pe 4 februarie 1922, Hary Price, un alt cercetator al fenomenelor paranormale, dar care a avut o abordare mai sceptica a domeniului, a incercat in cadrul unor teste desfasurate la British College of Psychic Science sa demonstreze ca incredibilele fotografii cu spirite ale lui William Hope sunt false. Price a insemnat, in secret, placile fotografice folosite de Hope cu logo-ul Imperial Dry Plate Co. Ltd., astfel incat orice fotografie facuta cu aparatul lui Hope ar trebui sa contina acest logo. In cadrul experimentului prin care Hope incerca sa demonstreze ca fotografiile sale sunt reale, ocultistul a produs numeroase imagini cu spirite, insa niciuna dintre acestea nu continea logo-ul secret - de unde, Price a tras concluzia ca Hope a schimbat echipamentul original cu materiale deja impregnate cu imaginea spritelor, care a fost apoi expusa peste cateva fotografii obisnuite.

In apararea lui Hope au sarit numeroase somitati, oameni politici si intelectuali, cel mai fervent aparator al sau fiind Sir Arthur Conan Doyle, care a scris chiar o carte « The Case for Spirit Photography » pentru a pleda in favoarea autenticitatii fotografiilor cu spirite.

Astazi, la 88 de ani de la scandal, mostenitorii lui Hope au facut publice o serie de 22 de fotografii cu spirite, multe dintre acestea inedite, care nu au mai fost publicate pana acum. Aparatorii din prezent ai lui Hope sustin ca in 1905, atunci cand englezul a devenit arhicunoscut pentru pasiunea sa, era practic imposibil sa modifici o fotografie in acest mod, astfel de tehnici aparand abia odata cu computerele si programele de prelucrare a imaginilor. Chiar daca Hope ar fi descoperit o tehnica rudimentara de prelucrare a fotografiilor, el nu ar fi putut sa « masluiasca » in ziua experimentului, pe 4 februarie 1922, o serie de 12 fotografii paranormale intr-un timp de numai cateva ore. Va invitam, mai jos, sa aruncati si voi o privire asupra fotografiilor cu spirite si sa va pronuntati asupra autenticitatii lor.

Vezi aici si Top 10 fotografii paranormale

DESCOPERA unde se afla taramul nemuritorilor!

*

CITESTE SI: