Prima pagină D:News

PARANORMAL! 22 de fotografii controversate cu fantome

08.05.2010 | ● Vizualizări: 9210
22 de fotografii controversate cu spirite si fantome     spirit, spirite, spiritism, fantome, duhuri, fenomene paranormale, William Hope, Harry Price, Sir Arthur Conan Doyle + zoom
Galerie foto (23)

Recent, mostenitorii unui celebru vanator de fantome din Marea Britanie au dat mass media o serie de 22 de fotografii paranormale in care protagonistii apar impreuna cu spiritele si fantomele rudelor sau prietenilor morti. O controversa veche de peste 100 de ani este pe cale sa reizbucneasca.

William Hope (1863 - 1933), initiat in numeroase grupuriocultiste din Anglia, printre care si celebrul Cerc Crewe, a fostun pionier al asa numitei « spirit photography » - un domeniu alcercetatorilor fenomenelor paranormale care se ocupa cufotografierea spiritelor si fantomelor.

Pe cand era tanar, Hope a lucrat ca dulgher, insa a devenitcunoscut printre toti entuziastii fenomenelorparanormale (mult mai multi spre sfarsitul secoluluiXIX, inceputul secolului XX, decat astazi), gratieabilitatii sale neobisnuite de a fotografia spiritele celormorti - multi ocultisti afirmand ca englezul este, infapt, primul om care a realizat acest lucru.

Hope a devenit liderul Cercului Crewe, format din ocultisti sipersoane pasionate de spiritism, in randulcaruia l-a initiat si pe bunul sau prieten Sir Arthur Conan Doyle,nimeni altul decat marele scriitor de romane politiste si creatorulcelebrului personaj Sherlock Holmes.

Pe 4 februarie 1922, Hary Price, un alt cercetator al fenomenelorparanormale, dar care a avut o abordare mai sceptica a domeniului,a incercat in cadrul unor teste desfasurate la British College ofPsychic Science sa demonstreze ca incredibilele fotografii cuspirite ale lui William Hope sunt false. Price a insemnat, insecret, placile fotografice folosite de Hope cu logo-ul ImperialDry Plate Co. Ltd., astfel incat orice fotografie facuta cuaparatul lui Hope ar trebui sa contina acest logo. In cadrulexperimentului prin care Hope incerca sa demonstreze cafotografiile sale sunt reale, ocultistul a produs numeroase imaginicu spirite, insa niciuna dintre acestea nu continea logo-ul secret- de unde, Price a tras concluzia ca Hope a schimbat echipamentuloriginal cu materiale deja impregnate cu imaginea spritelor, care afost apoi expusa peste cateva fotografii obisnuite.

In apararea lui Hope au sarit numeroase somitati, oameni politicisi intelectuali, cel mai fervent aparator al sau fiind Sir ArthurConan Doyle, care a scris chiar o carte « The Case for SpiritPhotography » pentru a pleda in favoarea autenticitatiifotografiilor cu spirite.

Astazi, la 88 de ani de la scandal, mostenitorii lui Hope au facutpublice o serie de 22 de fotografii cu spirite, multe dintreacestea inedite, care nu au mai fost publicate pana acum.Aparatorii din prezent ai lui Hope sustin ca in 1905, atunci candenglezul a devenit arhicunoscut pentru pasiunea sa, era practicimposibil sa modifici o fotografie in acest mod, astfel de tehniciaparand abia odata cu computerele si programele de prelucrare aimaginilor. Chiar daca Hope ar fi descoperit o tehnica rudimentarade prelucrare a fotografiilor, el nu ar fi putut sa « masluiasca »in ziua experimentului, pe 4 februarie 1922, o serie de 12fotografii paranormale intr-un timp de numai cateva ore. Vainvitam, mai jos, sa aruncati si voi o privire asupra fotografiilorcu spirite si sa va pronuntati asupra autenticitatii lor.Vezi aici si Top 10 fotografiiparanormale

DESCOPERA unde se aflataramul nemuritorilor!

*

CITESTE SI: