OZN-urile ne-ar putea “asalta” in viitorul apropiat

05 08. 2010, 13:06

Obiecte zburatoare neidentificate ar putea aparea cu o frecventa ridicata in 2011 sau in 2012, este de parere astronomul chinez Wang Sichao. Omul de stiinta si-a anuntat previziunea sub influenta unor speculatii recente pe marginea subiectului OZN-urilor, ca urmare a mai multor semnalari ale unor asemenea obiecte deasupra catorva regiuni chineze, cum ar fi provinciile Zheijang, Hunan, Chongqing si Xinjiang.

Un OZN observat in Hangzhou, capitala provinciei chineze Zhejiang, chiar a intrerupt traficul aerian deasupra portiunii estice a tarii timp de o ora, in luna iulie a acestui an. Unele publicatii au sugerat ca obiectul zburator neidentificat ar fi putut fi doar un aeroplan privat, din pricina numarului mare de aparate de zbor detinute de particulari.

Totusi, Wang mizeaza pe eventualitatea unei nave din spatiu, bazandu-se pe "posibila existenta a 2,5 miliarde de planete ale Caii Lactee, dintre care unele ar putea fi populate de civilizatii cu tehnologie avansata. Intre acestea, Pamantul si civilizatia lui s-ar afla intr-un stadiu primar de evolutie.

Cercetatorul chinez doreste ca specialistii sa proiecteze si sa construiasca telescoape mai avansate si mai eficiente pentru a putea observa OZN-urile care isi fac prezenta ocazional, adesea pret de numai cateva secunde intr-o aparitie.

Sursa: Chinadaily

DESCOPERA unde se afla taramul nemuritorilor!

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: