Prima pagină D:News

Credinta a invins Stiinta: rugaciunile chiar ajuta pe cei suferinzi

08.08.2010 | ● Vizualizări: 4827
Credinta a invins Stiinta: rugaciunile chiar ajuta pe cei suferinzi     stiinta, credinta, biserica, religie, penticostali, experiment, rugaciune, ateism, sua, scepticism + zoom
Galerie foto (1)

Conform rezultatelor unui studiu international de anvergura, rugaciunile de la capataiul celor suferinzi sau bolnavi de diferite afectiuni au, intr-adevar, efectul scontat, mai ales daca persoanele care se roaga il iubesc intr-adevar si le pasa de cel aflat in suferinta.

Testele si experimentele au fost efectuate de o echipa decercetatori din cadrul Universitatii Indiana, condusa de catreCandy Gunther Brown, profesor de religie in cadrul acesteiinstitutii. In cadrul unui experiment, se mentioneaza cazul uneifemei in varsta care nu stia ca la capataiul ei se roaga opersoana, si care in mod inexplicabil s-a vindecat dupa ce persoanarespectiva si-a asezat palmele asupra ochilor sai si s-a rugat maiputin de un minut.

Dupa acest eveniment, echipa s-a deplasat in Mozambic si Braziliapentru a experimenta ceea ce ei numeau " rugaciunea de proximitate"asupra persoanelor cu afectiuni oculare si auditive. Conformpropriilor declaratii, toti subiectii cu probleme de sanatate s-auvindecat in urma rugaciunilor.

"Am ales sa studiem efectele rugaciunii de proximitate deoareceacest tip de rugaciuni a dus al vindecarea a numerosi bolnavi,fiind practicat frecvent in intreaga lume de membrii BisericiiPenticostale, precum si de alte organizatii crestine umanitare",afirma d-na Brown.

Echipa de cercetatori declara ca studiul va fi publicat in numaruldin septembrie al prestigiosului Southern Medical Journey, tratandefectele clinice ale "rugaciunii de proximitate" si neincercand saexplice mecanismul prin care s-au produs vindecarile. Totusi, maimulti oameni de stiinta s-au declarat sceptici, atacand proiectulcelor de la Universitatea Montana.

"Studiul, asa cum este descris este subiectiv si nu are valoarestiintifica, mai ales ca este folosit sub forma propagandeireligioasa. Au exploatat disperarea unor oameni care traiau inconditii mizere si nu aveau acces la cea mai elementara ingrijiremedicala, doar pentru a-i aduce pe acestia sub influentabisericilor penticostale. Si-au facut propaganda religioasa pesuferinta unor amarati", declara plin de naduf, Terry Sanderson,presedintele National Secular Society, una dintre cele maiinfluente asociatii care promoveaza ateismul militant in cadrulsocietatii americane.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: