Frigiderul bio-robotic este o “revolutie a prospetimii” (FOTO)

10 08. 2010, 12:51

Gelul nelipicios preia si inconjoara alimentul atunci cand acesta este introdus prin membrana flexibila de la suprafata, creand o bula in jurul sau si separandu-l de restul produselor. Design-ul aparatului nu include usi, etajere ori sertare, produsele alimentare fiind racite individual, la temperatura optima. Si, pentru ca frigiderul poate fi dispus in orice pozitie - vertical, oritzontal si chiar pe tavan - precum si cu dimensiuni ajustabile, el va incapea, fara probleme, in orice casa.



Propriu-zis, Bio Robot este o colonie de roboti biomecanici si functioneaza prin transformarea radiatiei infrarosii, invizibile, in lumina vizibila. Altfel spus, raceste prin absorbirea energiei calorice (caldura) si radierea ei intr-o gama diferita de lungimi de unda. Frigiderul poate fi umplut in proportie de 90% deodata si, in acelasi timp, ofera acces imediat la oricare dintre produsele stocate. Mirosurile mancarurilor nu se amesteca, iar carnea nu mai trebuie congelata pentru a isi pastra prospetimea si calitatea.



In plus, noul frigider ocupa de cateva ori mai putin spatiu decat predecesorii sai, de acum demodati. Nu este necesar spatiu pentru deschiderea vreaui usi, nu are nevoie de curatare regulata ori dezghetare si foloseste mai putina electricitate. Bio-nanobotii integrati in structura aparatului pot identifica si selecta nivelul optim de racire si temperatura ideala de stocare a unui produs. Procesul de refrigerare este acompaniat de emisii de gel, produse prin luminiscenta. Operatiunea se dovedeste una spectaculoasa din punct de vedere estetic.

Sursa: Yankodesign

Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror

Urmareste serialul video DESCOPERA DAVINCI LEARNING!

*

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: