Prima pagină D:News

Incalzirea globala nu mai poate fi negata

Redactia Descopera.ro | 08.10.2010 | ● Vizualizări: 293
Incalzirea globala nu mai poate fi negata     incalzire globala, ocean, umiditate, temperatura, clima, meteorologie + zoom
Galerie foto (1)

Procesul incalzirii globale a devenit atat de evident incat nu mai poate fi negat, se arata intr-un raport al National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din SUA. Cercetatorii sustin ca au urmarit, pana in prezent, 10 indicatori diferiti si toti spun acelasi lucru... Terra se afla in plin proces de incalzire globala.

"Oamenii au petrecut mii de ani ca sa isi construiasca o societate bazata pe un anumit tip de climat. Acum, ca au creat-o, un nou climat - unul extrem - este pe cale sa inceapa. Pakistanul a inregistrat cele mai mari furtuni musonice din istorie. Anul trecut, in Brazilia, inundatiile au lasat fara adapost 376.000 de pesrsoane. Valuri de caldura fara egal au starnit incedii violente in Australia, Grecia si, anul acesta, in centrul Rusiei", afirma Deke Arndt, unul dintre co-autorii studiului.

Cercetatorii au analizat coeficientul de topire al ghetarilor si al zapezilor din emisfera nordica, reducerea paturii de gheata din Oceanul Arctic, scaderea temperaturii la nivelul suprafetei marii, cresterea temperaturii pamantului si a aerului, cresterea umiditatii in troposfera precum si alti indici oferiti de sateliti, baloane meteorologice, statii meteo si nave specializate.

Datele cuprind 48 de tari de pe Terra, iar semnalul tras de catre cercetatori este unul cat se poate de grav. Ca o mentiune, trebuie spus ca din datele oferite de acestia, in anul 2010 s-au atins cele mai mari temperaturi inregistrate vreodata.

Sursa: DailyGalaxy

CITESTE SI: