Prima pagină D:News

Incalzirea globala nu mai poate fi negata

08.10.2010 | ● Vizualizări: 343
Incalzirea globala nu mai poate fi negata     incalzire globala, ocean, umiditate, temperatura, clima, meteorologie + zoom
Galerie foto (1)

Procesul incalzirii globale a devenit atat de evident incat nu mai poate fi negat, se arata intr-un raport al National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din SUA. Cercetatorii sustin ca au urmarit, pana in prezent, 10 indicatori diferiti si toti spun acelasi lucru... Terra se afla in plin proces de incalzire globala.

"Oamenii au petrecut mii de ani ca sa isi construiasca osocietate bazata pe un anumit tip de climat. Acum, ca au creat-o,un nou climat - unul extrem - este pe cale sa inceapa. Pakistanul ainregistrat cele mai mari furtuni musonice din istorie. Anultrecut, in Brazilia, inundatiile au lasat fara adapost 376.000 depesrsoane. Valuri de caldura fara egal au starnit incedii violentein Australia, Grecia si, anul acesta, in centrul Rusiei", afirmaDeke Arndt, unul dintre co-autorii studiului.

Cercetatorii au analizat coeficientul de topire al ghetarilor si alzapezilor din emisfera nordica, reducerea paturii de gheata dinOceanul Arctic, scaderea temperaturii la nivelul suprafetei marii,cresterea temperaturii pamantului si a aerului, crestereaumiditatii in troposfera precum si alti indici oferiti de sateliti,baloane meteorologice, statii meteo si nave specializate.

Datele cuprind 48 de tari de pe Terra, iar semnalul tras de catrecercetatori este unul cat se poate de grav. Ca o mentiune, trebuiespus ca din datele oferite de acestia, in anul 2010 s-au atins celemai mari temperaturi inregistrate vreodata.

Sursa: DailyGalaxy

CITESTE SI: