Prima pagină D:News

Formula “secreta” a zborului low-cost

Redactia Descopera.ro | 08.25.2010 | ● Vizualizări: 1676
Formula “secreta” a zborului low-cost     calatorie, zbor, low-cost, avion, bilete + zoom
Galerie foto (1)

Printr-o ecuatie matematica, un economist japonez a stabilit care este cel mai bun moment pentru a cumpara un bilet de la companiile aeriene low cost.

Rezultatul ecuatiei elaborate de economistul japonez Makoto Watanabe este clar: pentru a beneficia cu adevarat de un tarif low-cost, biletele de avion trebuie cumparate cu opt saptamani inainte. A le achizitiona cu un avans mai mare, a fost rationamentul de la care a pornit Watanabe, al carui studiu a fost publicat de prestigioasa revista "Economic Journal", poate genera o pierdere, intrucat se risca anularea calatoriei; dar si a astepta pana cand ai siguranta ca vei putea pleca in concediu te face sa cumperi atunci cand cele mai bune oferte s-au terminat.

Astfel, japonezul a lasat matematica sa gaseasca solutia la aceasta problema, si nu s-a limitat sa indice doar avansul de doua luni drept momentul cel mai bun, stabilind chiar si cel mai propice moment al zilei pentru a intra pe site-urile companiilor low cost in cautarea un bilet de avion.

Potrivit observatiilor lui Watanabe, cele mai scazute preturi pot fi gasite dupa-amiaza, deoarece, a stabilit el, dimineata companiile aeriene lanseaza online preturile cele mai mari, in ideea ca cei care controleaza ofertele la prima ora sunt mai ales cei interesati sa calatoreasca pentru afaceri. Dupa-amiaza insa, conform calculelor japonezului, online sunt mai multe persoane conectate la internet de-acasa, interesate de zboruri pentru a pleca in vacanta, asadar care pot achizitiona un bilet la pret redus chiar daca nu si-au fixat data calatoriei.

"Atunci cand cumparam un bilet cu multe saptamani in avans, trebuie sa luam in calcul eventualitatea unor evenimente neprevazute care ne-ar putea constrange sa anulam calatoria" a explicat Watanabe. El a tinut sa sublinieze si faptul ca formula pusa la punct este valabila doar pentru liniile aeriene low cost si pentru zborurile scurte.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI:

Tag-uri: calatorie | zbor | low-cost | avion | bilete