Vom putea atinge imaginile plutitoare ale televizoarelor 3D

30 08. 2010, 12:27

Aceasta tehnologie le ofera privitorilor posibilitatea de a manipula imaginile tridimensionale, capatand senzatia miscarii, turtirii sau intinderii lor. Camere cu cate sase senzori de miscare sunt folosite pentru a monitoriza degetele utilizatorului si mici cleme ii sunt atasate pe degetele aratatoare. Acestea vibreaza de fiecare data cand omul "atinge" o imagine. Camerele multiple sunt astfel directionate incat sa nu existe puncte moarte.



Revolutionarul dispozitiv intitulat i3Space a fost creat de cercetatorii Institutului National Industrial de Stiinta si Tehnologie (AIST), din Japonia. Dincolo de feedback-ul distractiv al noii tenologii, echipa care a dezvoltat-o crede ca aceasta s-ar putea dovedi utila pentru chirurgi, in sensul practicarii tehnicilor inaintea unei operatii, oferind un potential urias si pentru impatimitii jocurilor electronice.

Dispozitivul i3Space construieste o interfata denumita GyroCubeSensous, dezvoltata de institut in 2005. Acest aparat cat palma foloseste giroscoape pentru a simula senzatia virtuala de impingere, tragere si emersiune. AIST isi va prezenta tehnologia in septembrie, in cadrul CEDESC 2010, cea mai mare conferinta japoneza pentru dezvoltatorii de jocuri.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: