Mii de vehicule sunt blocate intr-un ambuteiaj de 120 km in China (VIDEO)

06 09. 2010, 12:55

Mare parte dintre vehiculele prinse in ambuteiajul care a inceput marti consta in camioane pline de carbuni ce se indreapta in directia capitalei chineze. Autoritatile sustin ca lucrarile intense la drumuri se fac vinovate de situatia creata.

Autostrada se numara printre cele mai aglomerate din China, deoarece populatia de peste 20 de milioane de locuitori a orasului Beijing necesita cantitati masive de resurse. Spre exemplu, un numar colosal de autocamioane incarcate cu carbuni trebuie sa vina zilnic aici, dinspre Mongolia Interioara, pentru a asigura rezerve constante de materie prima necesare centralelor energetice ale tarii, care asigura peste jumatate din electricitatea acestei natiuni.



De asemenea, in ultimii ani, lucrarile rutiere au inregistrat o explozie pe toata suprafata Chinei, ca parte a proiectului urias chinez de imbunatatire a infrastructurii. In ciuda acestui fapt, criticii sustin ca tara se forteaza din rasputeri pentru a tine pasul cu necesitatile economiei sale crescande, iar blocajele rutiere gargantuanice ar putea deveni o realitate pe termen lung.

Sursa: BBC

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: