Omul care a prins cei mai multi pesti diferiti din lume

06 09. 2010, 13:04

Steve Wozniak, in varsta de 47 de ani, din oraselul San Ramon, California, SUA, si-a petrecut ultimii 10 ani in uimitoarea aventura a pescuitului ce a dus la acest record, care l-a purtat in nu mai putin de 63 de tari.

Americanul estimeaza ca a petrecut 20.000 de ore pe apele raurilor, lacurilor si marilor, asteptand ca pestele sa traga - de la o plevusca de cativa centimetri la un rechin de 400 de kg. In ultimul deceniu, Steve a cheltuit 100.000 de dolari numai pe instrumente specifice pe pescuit si a zburat peste 1.500.000 de km cu avionul pentru a ajunge din Antarctica in China si din Scotia in Delta Dulnarii. In tot acest timp, americanul a doborat alte 12 recorduri ale Asociatiei International Game Fishing.

Aventura sa s-a terminat pe un fiord in Norvegia, unde californianul a pescuit un cod negru de 1 kg care a devenit pestele cu numarul 1.000. Deocamdata, Steve si-a pus undita in debara si intentioneaza sa scrie o carte in care sa povesteasca intreaga aventura. Steve a pescuit prima oara cand avea 5 ani, iar la 30 de ani deja pescuise 150 de specii diferite de peste.



Steve lucreaza in Silicon Valley, ca manager al unei companii de software, o slujba care presupune dese calatorii de afaceri in intreaga lume. Astfel ca, in afara vacantelor - toate dedicate pescuitului - americanul si-a luat de fiecare data in calatoriile de afaceri si undita. Cel mai "productiv" an a fost 2006, cand Steve a prins 180 de specii diferite de pesti, ajungand la un numar total de 676.

Cele mai grele partide de pescuit au fost acelea in care americanul a prins cu multa dificultate un rechin Mako (specia de rechin care ataca cel mai des omul), lung de 3 metri si o Synanceia - cea mai veninoasa specie de peste din lume. In total, printre altele, Steve a prins 33 de specii diferite de rechin, 4 de piranha si un leu de mare, insa nu a pescuit niciodata specii ocrotite de legile locale sau internationale.

Sursa: Rex

CITESTE SI:

*

Descopera lumea in care traiesti!