Prima pagină D:News

Cat costa salvarea tuturor tigrilor ?

Redactia Descopera.ro | 09.16.2010 | ● Vizualizări: 95
Cat costa salvarea tuturor tigrilor ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Conform unor estimari de ultima ora care au luat in calcul conditiile de viata si costurile protejarii tigrilor din 42 de rezervatii, costul anual pentru mentinerea in viata a tuturor tigrilor ramasi in salbaticie se cifreaza undeva in jurul sumei totale de 80 milioane $.

La ora actuala se estimeaza ca doar 3.500 de tigri apartinand tuturor subspeciilor mai traiesc in salbaticie, un numar de 1.000 dintre acestea fiind femele reproducatoare. Ceea ce insemna ca viitorul tigrilor ca specie este incert.

In pofida programelor de protectie, inmultire si conservare derulate in unele tari, cu deosebire in India si Rusia, tigrii au disparut din multe parti ale Asiei, unde erau frecventi pana nu demult. In trecut, tigrii traiau pe un vast areal, care se intindea din Turcia si Caucaz pana in Siberia si Coreea.

Astazi, felinele supreme mai ocupa doar 7% din suprafata istorica a acestui areal. Au disparut total din tari precum Pakistan, iar in Cambodgia, China, Laos si Vietnam mai traiesc populatii de tigri care insumeaza maximum 50 de indivizi.

In prezent, specialistii din diverse tari au elaborat un plan de urgenta care are ca obiectiv principal salvarea tigrilor care mai supravietuiesc in 42 de rezervatii cu regim special, un numar de 10 dintre acestea fiind situate in India, Insula Sumatra si Siberia.

Toate sperantele specialistilor, cat si ale tuturor iubitorilor de tigri se indreapta spre Tiger Summit, eveniment international care se va desfasura in aceasta toamna la Sankt Petersburg si va fi patronat de catre premierul rus Vladimir Putin, celebru iubitor si protector al tigrilor si personalitate considerata de multi experti drept singurul om care are puterea si autoritatea sa salveze specia tigrului.

Sursa: BBCNews