Prima pagină D:News

Insula plutitoare ecologica din 100.000 de sticle de plastic (FOTO)

09.21.2010 | ● Vizualizări: 1123
Insula plutitoare ecologica din 100.000 de sticle de plastic (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (9)

Ambientalistul Richard “Rishi” Sowa a proiectat si construit o insula artificiala plutitoare din 100.000 de sticle de plastic, intitulata “Insula Spirala II”.

Asa cum o spune si numele sau, proiectul este al doilea de acestfel al lui Sowa, care a si-a creat prima insula artificiala in1998, langa Puerto Aventuras, cu ajutorul a 250.000 de sticle de plastic.

Din nefericire, petecul sau de "uscat" din materiale reciclate afost distrus in 2005, atunci cand uraganul Emily a traversatregiunea.Cea mai mare parte a Insulei Spirala a fostspulberata pe plaja, iar autorul ei s-a decis saconstruiasca una noua, intr-o zona mai sigura.Si asa a ajuns sa "prinda viata" Insula Spirala II. Cu ajutorul maimultor voluntari, Rishi Sowa a adunat aproximativ 100.000 de sticledin plastic si a construit complet manual a doua insula artificialareciclabila, intr-o laguna ce ofera protectie in fataintemperiilor.

Noua insula gazduieste o casa, plaje, doua iazuri si o cascadacu alimentare fotovoltaica, darcreatorul sau sustine ca Insula Spirala II este si va ramane pentrutotdeauna un proiect ecologist in formare.Desi este mai mica decat predecesoarea ei - are un diametru denumai 20 de metri - este de asteptat ca, in timp, insula sa creascasemnificativ in dimensiuni.

Unul dintre cele mai impresionante proiecte independenteintreprinse vreodata, Insula Spirala a inspirat multi voluntari sa mearga in Mexicsi sa il ajute pe Rishi Sowa cu imbunatatirea creatiei lui.Desi insula este complet construita din materiale reciclate, injurul sau planeaza si niste controversa.

Exista cei de parere ca, daca insula va fi distrusa de vreunuragan, din nou, materialele din componenta ei ( in special plstic) se vor imprastia in apele Atlanticului.

Sursa: Odditycentral

Descoperalumea in care traiesti: