Vulpea care a ucis un ciobanesc german

30 09. 2010, 13:47

O astfel de drama s-a petrecut recent in oraselul britanic Hilton, o intamplare care i-a lasat fara replica atat pe stapanii cainelui, cat si pe inspectorii din cadrul Wildlife Trust, sositi la fata locului pentru a investiga incidentul.

In urma cu o luna, o catea de ciobanesc german, in varsta de trei ani, pe nume Beth, a fost, pur si simplu, ucisa de o vulpe furioasa pe care cateaua a suprins-o scormonind dupa mancare in gunoiul de pe proprietatea stapanilor sai. Beth a murit in urma socului si pierderii de sange, dupa ce vulpea i-a sfasiat stomacul.

Conform datelor preliminare ale anchetei aflate inca in derulare, se pare ca vulpea ucigasa nu era turbata. Cu atat mai suprizatoare este, deci, performanta acesteia nu numai de a invinge, ci chiar de a ucide un caine mult mai mare si mai puternic.

Se pare ca "super-vulpea" nu se da deloc batuta, deoarece un caine mascul din rasa labrador a fost atacat recent de aceeasi vulpe, labradorul salvandu-se in ultimul moment prin fuga, si refugiindu-se in spatele gardului de sarma care inconjoara casa si gradina stapanilor sai.

Sursa: The Telegraph