Prima pagină D:News

Gimnastica ecvestra, un adevarat spectacol de gratie si forta (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 10.18.2010 | ● Vizualizări: 160
Gimnastica ecvestra, un adevarat spectacol de gratie si forta (FOTO/VIDEO)     spectacol ecvestru, gimnastica ecvestra, numere cu cai, echitatie, show cabalin, atlegi, gimnasti, expertie, imagini, poze, galerie foto + zoom
Galerie foto (10)

In cazul in care calaria nu este chiar cea mai solicitanta activitate din lume, gimnastica ecvestra, asa cum o vor arata si imaginile care urmeaza, pare cu certitudine o “apucatura” aproape imposibila. Si totusi, este practicata in toata lumea si se bucura chiar de un spectacol propriu in cadrul Jocurilor Ecvestre Mondiale.

Dupa cum o spune si numele sau, gimnastica ecvestre este chiar acest lucru, gimnastica si dans pe spinarea unui cal. Originile sale sunt destul de neclare, unii alocandu-i ca sursa Roma Antica, iar altii vazandu-i radacinile in insula Creta.

Un lucru, totusi, este sigur, aceasta manifestare dateaza de peste 2.000 de ani si imbraca inca forma unui sport captivant si extrem. Gimnastica ecvestra este populara mai ales in tari precum Germania si Franta, bucurandu-se de destui adepti si in alte parti de lume, cum ar fi Brazilia, Australia si SUA.In competitii, atletii concureaza atat singuri, cat si in echipe de doi sau mai multi participanti. Atat gimnastii cat si cabalinele sunt notati conform performantelor, primind note de la 0 la 10. Incepatorii isi executa numerele in timp ce calcul doar merge, in timp ce profesionistii presteaza in timp ce animalul este in trap si chiar in galop.

Caii folositi pentru gimnastica ecvestra sunt special antrenati pentru acest lucru, fiind controlati in timpul numerelor de un dresor care le impune o miscare circulara cu diametrul de 15 metri.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti: