Prima pagină D:News

Drum fara intoarcere: NASA planuieste sa trimita oameni pe Marte si sa-i lase acolo!

10.28.2010 | ● Vizualizări: 2861
Drum fara intoarcere: NASA planuieste sa trimita oameni pe Marte si sa-i lase acolo!     spatiu, NASA, Marte, misiune, colonie, + zoom
Galerie foto (1)

Agentia Spatiala Americana lucreaza la un proiect extrem de indraznet, vizand infiintarea pe Marte a unor colonii umane.

Hundred Years Starship - asa se numeste misiunea, care are dreptscop trimiterea pe Marte sau pe satelitii sai a unor oameni caresa colonizeze aceste indepartate corpuri ceresti.

Costul acestui program - care e abia la inceput, in faza decercetare, si se spera ca va fi finalizat in 2030 - a fost estimatla 11 miliarde USD (8 miliarde euro).

Oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare Ames - unul dintreprincipalele centre de cercetari stiintifice ale NASA - spera saconvinga pe cativa dintre cei mai bogati oameni ai lumii sa seimplice in finantarea misiunii; miliardarul Larry Page, co-fondatoral Google, a fost deja solicitat in aceste sens si s-a aratatinteresat sa sprijine proiectul.Va fi o misiune pentru temerari; calatoria va dura 9 luni, iarvoluntarii care vor lua parte la ea vor trebui sa consimta laplece, stiind ca nu se vor mai intoarce niciodata pe Pamant.Costurile readucerii lor pe planeta natala ar fi enorme, facand camisiunea sa fie imposibil de finantat.

Ei ar urma sa fie aprovizionati cu cele necesare pentru intemeierea unei colonii care sa seauto-sustina, insa ar trai in conditii extrem de dificile,incluzand temperaturi sub zero grade si o atmosfera rarefiata.

Specialistii considera ca, in prima faza, patru astronauti ar putea fonda colonia de pe Marte,ca un prim pas in stabilirea unei prezente permanente a oamenilorpe alte planete.

Sursa: Telegraph Science

Descopera lumea in caretraiesti:

Tag-uri: spatiu | NASA | Marte | misiune | colonie |