Prima pagină D:News

Opt români dintr-o sută fac sport în mod regulat. Cum arată cifrele în UE?

Redactia Descopera.ro | 11.04.2010 | ● Vizualizări: 771
Opt români dintr-o sută fac sport în mod regulat. Cum arată cifrele în UE?     romani, sport, sanatate, ue, exercitii sportive + zoom
Galerie foto (1)

Aproape jumătate dintre români nu fac niciodată sport, faţă de 39% dintre cetăţenii europeni şi doar opt din o sută de conaţionali practică exerciţii fizice în mod regulat, după cum arată eurobarometrul "Sport şi activitate fizică", publicat de Comisia Europeană.

Românii sunt cu mult sub media europeană la capitolul mişcare, indiferent că este vorba de frecvenţa cu care fac exerciţii ori de scopul pentru care aleg să facă sport. România nu se compară nici de departe cu Irlanda şi ţările nordice, care iau mişcarea cel mai în serios din toată Europa. Astfel, 23% dintre cetăţenii irlandezi practică o formă de sport cel puţin de cinci ori pe săptămână, faţă de 8% în ţara noastră. Vestea bună este că stăm mult mai bine decât bulgarii, grecii şi italienii: doar 3% dintre aceştia desfăşoară activităţi sportive cu regularitate.

De ce aleg românii să facă sport? Cei mai mulţi (43%) spun că pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, faţă de 61%, media UE, cu 18 procente peste România. Diferenţe mari se constată, de altfel, la cele mai multe categorii, chiar dacă răspunsurile sunt aceleaşi. Citeşte mai multe despre românii care fac sport pe www.gandul.info.