Prima pagină D:News

Opus Angelorum – secta care a pus Vaticanul pe jar

Redactia Descopera.ro | 11.07.2010 | ● Vizualizări: 219
Opus Angelorum – secta care a pus Vaticanul pe jar     opus angelorum, vatican, secta, inger, demon + zoom
Galerie foto (1)

Vaticanul a atras atentia episcopilor si cardinalilor din toata lumea pentru a monitoriza atent secta Opus Angelorum, o secta aparuta in urma cu aproximativ trei decenii in Austria si care a cunoscut o dezvoltare extrem de rapida, in special in tarile vorbitoare de limba germana, Brazilia si India. Opus Angelorum se remarca prin faptul ca adreseaza rugaciuni unei intregi armate de ingeri care, in viziunea adeptilor ei, lupta cu legiunile de demoni pentru binele omenirii.

Opus Angelorum, care se traduce prin "Munca Ingerilor", a fost fondata in anul 1978 de catre austriaca Gabriele Bitterlich, o femeie care pretindea ca se afla in contact cu un arhanghel care i-a dictat sute de nume de ingeri si demoni care se lupta pentru controlul asupra oamenilor. Recrudescenta uimitoare a acestei credinte a atras atentia Vaticanului, care a trimis mai multi specialisti sa se documenteze asupra fenomenului. Conform declaratiilor oficialilor de la Vatican, membrii Opus Angelorum au propus Bisericii Catolice, in anul 1992, recunoasterea oficiala, in schimbul adoptarii unei pozitii mai apropiate de doctrina catolica.

Miscarea religioasa s-a raspandit deja si in randul clericilor catolici, mai multi episcopi si calugarite recunoscandu-si apartenenta la Opus Angelorum.

Sursa:BBC

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI