O conferinta extraordinara NASA va avea loc diseara la orele 19:30 – Transmisie LIVE

15 11. 2010, 13:16

UPDATE 2: Afla mai multe despre posibil cea mai tanara gaura neagra din Univers de aici!

UPDATE: Nu este vorba despre descoperirea unei nave extraterestre, asa cum probabil multi dintre voi v-ati fi asteptat, ci despre enigma nasterii unei noi gauri negre, posibil cea mai recenta gaura neagra din Univers si cea mai tanara gaura neagra observata pana acum. Posibila gaura neagra s-a nascut din supernova 1979 C. Supernova este tinuta sub observatie de catre NASA de multi ani, prin intermediul telescoapelor, iar ceea ce i-a intrigat pe oamenii de stiinta este faptul ca spectrul razelor X nu s-a schimbat in ultimii ani, ci a ramas aproximativ la fel.

Acest fenomen presupune faptul ca steaua care i-a dat nastere nu s-a transformat in neutron, ci ca avem de-a face cu o gaura neagra "baby", prima observata direct pana in prezent. Cunoscute pana acum doar la nivel teoretic, gaurile negre "infantile" nu au fost surprinse de niciun telescop pana acum. Cercetatorii NASA nu sunt siguri ca 1979 C este cea mai tanara gaura neagra din Univers, dar aceasta este cea mai probabila ipoteza pe care o au pana in prezent. Noua gaura neagra ar putea avea doar.. 30 de ani! Insa toate aceste ipoteze vor fi confirmate de observatii ulterioare!

Supernova 1979 C se afla la 52,5 milioane de ani lumina fata de Pamant, in galaxia spiralata Messier 100 din constelatia Coma Berenices.

*

Incepand de pe 15 noiembrie, DESCOPERA.ro te provoaca sa citesti maratonul de articole "DESCOPERA EXTRATERESTRI DINTRE NOI", un serial care te pune fata in fata cu una dintre cele mai mari dileme ale secolului XXI: suntem singurele creaturi inteligente din Univers? Citeste despre istoria si cazuistica OZN si ai sansa de a castiga un superlaptop de la eMAG.