Prima pagină D:News

Japonia planuieste trimiterea unor roboti humanoizi pe Luna pana in 2015

Redactia Descopera.ro | 11.19.2010 | ● Vizualizări: 150
Japonia planuieste trimiterea unor roboti humanoizi pe Luna pana in 2015     jaxa, robot, misiune spatiala, luna, japonia, humanoid + zoom
Galerie foto (1)

Daca proiectul propus de specialistii Space Oriented Higashiosaka Leading Association (SOHLA) va fi aprobat de catre Agentia Spatiala Nipona, cel mai tarziu in anul 2015 vom avea prima misiune pe Luna la care vor participa roboti humanoizi. Maido-kun este un robot prevazut cu roti, mult mai practice pe solul lunar decat picioarele, proiectat astfel incat sa reziste conditiilor extrem de dure de pe Luna, anunta aceiasi specialisti.

"Robotii humanoizi sunt foarte la moda, nu numai in Japonia. Speram ca modelul propus de noi sa implineasca visul expeditiilor spatiale", declara Noriyuki Yoshida, unul dintre membrii consiliului director SOHLA.

Inca din anul 2005, Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) si-a propus sa intreprinda o expeditie 100% robotizata pe Luna, dar s-a axat, in principal, pe roboti bipezi care sa efectueze misiunile de cercetare si documentare. Rotile propuse de SOHLA par, insa, mult mai viabile, asa ca proiectul are toate sansele sa fie aprobat cat de curand. Costurile de realizare ale robotului Maido-kun se ridica la un miliard de yeni, circa 10,5 milioane dolari, si au fost suportate, in intregime, de SOHLA.

CITESTE TOTUL DESPRE FENOMENUL OZN SI EXTRATERESTRI SI CASTIGA UN SUPERLAPTOP ALIENWARE IN NOUL MARATON DESCOPERA EXTRATERESTRI DINTRE NOI!

Sursa: WeirdAsiaNews