Prima pagină D:News

“Meserii murdare” revine!

Redactia Descopera.ro | 11.23.2010 | ● Vizualizări: 118
“Meserii murdare” revine!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Începând cu 5 decembrie, Mike Rowe revine pe Discovery Channel în cea de-a cincea serie din celebra emisiune Meserii murdare – un program extrem, revoltător şi aşteptat cu multă nerăbdare. Prezentator şi totodată ucenic, Mike Rowe continuă să străbată SUA, privind în faţă, fără să clipească, muncitorii americani anonimi şi meseriile neobişnuite, dar vitale, care trebuie totuşi făcute de cineva.

Avem multe de învăţat, căci Mike ne prezintă unei întregi elite de bărbaţi şi femei care îşi câştigă existenţa practicând meserii inimaginabile. În fiecare episod aflăm exact ce calităţi trebuie să aibă cei care au asemenea ocupaţii revoltătoare. Printre meseriile încercate în acest sezon se numără: instalator de paratrăsnete, căutător de animale şi operator al unui război de ţesut.

In episodul 1, Moara de porumb (duminica, 5 decembrie, ora 20:00), Mike ajunge în DeKalb, Mississippi, unde îşi încearcă mâna la făcut mălai lucrând la o moară pe stil vechi, care foloseşte pietre de moară puse în mişcare de un curs de apă pentru a obţine mălai din boabele de porumb. Mike începe prin a curăţa diverse resturi din mecanismul acţionat de apă care pune moara în funcţiune, apoi deschide porţile pentru ca apa să treacă prin mecanism, moara să funcţioneze şi să facă mălai. După aceea, Mike intră în moară şi încarcă ştiuleţii de porumb într-un coş de alimentare. Pietrele de moară macină porumbul, transformându-l în mălai care începe să umple nişte saci mari. Pe măsură ce sacii se umplu, Mike toarnă conţinutul într-o sită mare, pentru a cerne şi a da deoparte orice fragmente mai mari de porumb, apoi toarnă mălaiul cernut în pungi de hârtie mai mici, punând câte 4,5 kg în fiecare pungă pe care apoi o închide folosind o maşină de cusut specială.

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI