Solutia ucrainenilor pentru cainii maidanezi? Crematoriile mobile

23 11. 2010, 13:37

In urma masurilor dure de starpire a maidanezilor, autoritatile ucrainene s-au pomenit peste noapte cu un numar crescut de cadavre de caini, fapt care ridica probleme de sanatate datorita descompunerii cadavrelor. Pentru remediaerea situatiei, autoritatile au facut apeluri sporite pentru atragerea de voluntari care sa sape gropi comune pentru cainii otraviti. Cum voluntarii nu s-au prea inghesuit la centrele de ecarisaj, autoritatile au venit cu o solutie macabra dar, se pare, foarte eficienta si ieftina.

Tonul a fost dat de primaria din orasul Lisichansk, care a cumparat un crematoriu mobil in valoare de 198.000 grivne, moneda nationala. Crematoriul pe roti este destinat exclusiv incinerarii cadavrelor de caini, fiind special construit in acest scop.

"Echipajul" crematoriului cainesc este compus dintr-un sofer, un operator inarmat cu injectia letala si un hingher echipat cu momeli, laturi si plase pentru prins cainii. Animalele paralizate sunt aruncate in cuptor, iar odata ce greutatea cadavrelor atinge 40 de kilograme, se aprinde focul. Masina crematoriu se afla deja intr-un adevarat "turneu" prin toate orasele ucrainene, care trimit primariei din Lisichansk o cerere scrisa in care solicita prezenta "masinariei mortii" in urbea proprie. Asociatiile de protectie a animalelor din Ucraina s-au declarat oripilate de cruzimea metodei si ameninta chiar ca vor boicota Campionatul European de Fotbal desfasurat in 2012 in Polonia si Ucraina. Sucesul lor este unul evident, odata ce insusi directorul EURO 2012, Martin Cullen, a transmis autoritatilor de la Kiev ca se opune in mod deschis tratamentului barbar la care sunt supusi cainii din Ucraina.

"Animalele sunt ucise cu mare cruzime. Cainii si pisicile mor in dureri indescriptibile, deoarece sunt injectati cu ditilina, o otrava care literlamente rupe in bucati plamanii victimelor. Cainii sunt otraviti pe strazi, de multe ori in vazul copiilor. Evident ca sunt si alte solutii de limitare a numarului maidanezilor, una dintre acestea constand in eliminarea gunoaielor din orase. Fara hrana pe care o gasesc in gunoaie, numarul cainilor va scadea in mod natural", declara sub protectia anonimatului un activist ucrainean pentru drepturile animalelor.

Sursa: Pravda