Prima pagină D:News

Valoarea anuala a oaselor de tigri

Redactia Descopera.ro | 12.02.2010 | ● Vizualizări: 341
Valoarea anuala a oaselor de tigri     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Una dintre cifrele remise publicitatii in cadrul primei editii a Congresului Mondial al Tigrilor, incheiat saptamana trecuta la Sankt Petersburg, a dezvaluit suma castigata anual de catre retelele de braconieri, din vanzarea oaselor de tigru.

"In fiecare an, braconierii vand pe piata neagra aproximativ 150 blanuri noi de tigri, la care se adauga si oasele animalelor ucise.

Suma anuala castigata se ridica la aproximativ 5 milioane $. Spre exemplu, in anul 2009, o singura blana de tigru, alaturi de un kilogram de oase uscate, costa nu mai putin de 20 000 $. Este dramatic...Ganditi-va ca ucid, in fiecare an, 150 de tigri; poate nu pare impresionant, dar la cati tigri au mai ramas astazi in viata, cei 150 de tigri vanati reprezinta 5% din totalul exemplarelor care mai supravietuiesc in prezent", declara Yuri Fedontov, ofiter de legatura in Rusia pentru Biroul International impotriva Braconajului, de pe langa ONU.

Sperante pentru salvarea speciei vin si din partea forului WWF, ai carui reprezentanti au declarat ca vor cheltui suma de 85 milioane $ in viitorii cinci ani, pentru dezvoltarea de programe menite restabilirii numarului de tigri.

Sursa: RiaNovosti