Prima pagină D:News

100 de miliarde de dolari anual, atat ne costa incalzirea globala

Redactia Descopera.ro | 12.08.2010 | ● Vizualizări: 193
Cat ne costa incalzirea globala?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice, desfasurata luna aceasta la Cancun, in Mexic, s-a stabilit totalul costurilor pe care intreaga omenire trebuie sa le plateasca pentru a scapa de spectrul incalzirii globale. Cu alte cuvinte, pentru a reveni la clima echilibrata de dinainte de anii ’90, toate tarile trebuie sa plateasca, anual, suma de...100 miliarde USD!

In prima faza a convorbirilor, s-a luat decizia lansarii unui site internet, intitulat Climate Finance Options, in cadrul caruia se va calcula cat are de platit fiecare tara, in functie, evident, de produsul intern brut si de cantitatea de poluanti produsi de locuitorii tarii respective.

Nu au fost uitati nici saracii planetei: "Tarile subdezvoltate sau in curs de dezvoltare trebuie sa aiba acces la informatii legate de sursele potentiale de finantare, cercetari si metode eficiente pentru luarea deciziilor cele mai potrivite in privinta strangerii de bani", delara Warren Evans, directorul Departamentului de Ecologie din cadrul Bancii Mondiale. Ramaneti pe DESCOPERA.ro pentru a afla ultimele noutati de la Calcun, in zilele urmatoare.

Sursa: Pravda