O noua specie de dinozaur a fost descoperita in Coreea de Sud

12 12. 2010, 00:00

Structura scheletului arata ca dinozaurul avea trasaturi care indica atat o viata acvatica, cat si una terestra, coada sa in forma de evantai avand, cel mai probabil, rolul de facilita deplasarea prin apa. Koreaceratops prezenta, de asemenea, un cioc asemanator cu cel al pasarilor moderne si o creasta osoasa, de dimensiuni redusa, asemanatoare cu cea a triceratopsilor.

"Coreea de Sud, si in special zona orasului Hwaseong, nu sunt chiar ceea ce am numi o destinatie pentru cautatorii de fosile preistorice. In fapt, in Coreea s-au descoperit mai mult oua de dinozauri si urme ale acestora decat schelete, fie ele si partiale", declara Michael Ryan, cercetator in cadrul Muzeului de Stiinte Naturale din Cleveland, si unul dintre arheologii implicati in proiect.

Oamenii de stiinta estimeaza ca dinozaurul coreean avea o lungime totala de 1,8 metri si o greutate maxima de 45 de kilograme, dimensiuni asemanatoare cu cele ale unui caine de mari dimensiuni. Numele sau a fost inspirat de numele tarii si a orasului in care a fost descoperit, Coreea, respectiv Hwaseong.

Sursa: Discoveryon